Apple har nyligen lämnat in en stämningsansökan mot HTC. I stämningsansökan så nämner man att HTC har snott ett 20-tal både hård- och mjukvaru idéer från iPhone och sedan inplanterat de i sina telefoner. Man pekar ut mer än 10 telefoner, med några kändisar så som HTC Hero, Touch Pro men även Nexus One.

Steve Jobs (VD på Apple) säger att man tycker att konkurrens är en bra sak, men att det blir något sämre när företag snor deras idéer, istället för att komma på egna idéer. HTC har svarat på anklagelserna med att man är säker på att man har patenterat all sin teknik och att man är redo att försvara sig själv i ett kommande åtal.
Trots att HTC verkar vara säkra på sin sak, så har Apple skrivit ihop 700 sidor som ska bevisa att Apple är de som har rätt.
Det var inte mer än 5 månader sedan som Apple blev inblandat i ett liknande fall, då Nokia stämde Apple för liknande saker.
Men redan på 80-talet kämpade Microsoft och Apple emot varandra. Apple kom in på marknaden med ett nytt sätt att se på datorer...med design i åtanke. Microsoft tog därefter Apples idéer rakt av och lyckades bättre än grundarna av idéerna själva. Någon dom blev det ju förstås inte, men kanske är Apple sugna på en vinst för en gång skull?
Mer info om detta kommer garanterat inom kort!

Var uppdaterad - var TechNytt