Benämningen smartbook, har nyligen börjat växa fram på riktigt. Men det finns faktiskt ett företag som säger att de äger namnet.

Smartbook som kommer från smartphone och netbook, vilket med andra ord är en mindre sorts dator, med 3G-modem, har som sagt börjat växa fram på riktigt nu. Nu släpper Smartbook ett par nya datorer som går under namnet.
Smartbook Logo och Smartbook AG (bild) som nyligen presenterades på CeBIT i Tyskland ska vara två riktigt lovande datorer som jag verkligen ser fram mot. Datorerna som tydligt har drag från dels Apples MacBook, men även mycket tydliga drag från Sonys VAIO, ska ha ett stadigt yttre, med den bästa designen från två världar. Datorerna har 11,6" skärmar. De kör båda Atom-processorer från Intel, N280 för att vara precis. Processorerna tar båda två hand om Windows, som är datorernas operativ.
Smartbook Logo som liknar Sonys VAIO mycket! Med den lysand on-knappen på sidan, så är likheten stor och det är nästan bara en tidsfråga innan Sony reagerar.
Smartbook AG drar istället mycket av sin design från MacBook och har den klassiska minimalism som vi hittar hos många av Apples produkter. Men på AG:n hittar vi en skillnad gäntemot MacBook. MacBooks har inte en Swarowski-stensfylld baksida! Om det verkligen är äkta Swarowski vet jag inte men det ser åtminnstonne väldigt flashigt ut!
Logo som kommer till Europa (om Sverige är inkluderat vet jag inte ännu) någon gång till våren, kommer att kosta ca 7 000 kronor.
Detaljer för ett kommande släpp när det gäller Smartbook AG har jag inte tagit emot ännu.

Var uppdaterad - var TechNytt
1