Archos presenterade nyligen, på den tyska teknikmässan CeBIT, sina två kommande tablets. Archos 7 Home Tablet och 8 kommer att gå under den nya Family Digital Assistent-serien och ska komma med mycket bra priser med tanke på prestandan.

Archos Home Tablet 7 och 8 kommer båda två, ha liknande specifikationer, men Archos Home Tablet 7 kommer med en 7" skärm medan Archos 8 kommer med..ja en 8".
De två produkterna är dock inte helt lika varandra. Archos Home Tablet 7 kommer att köra Android, likt många andra av Archos produkter. Den 7" stora skärmen som är pekkänslig, en 600MHz processor och ett minne på 2GB kommer alla vara intryckta i det tunna skalet. Tableten kommer nämligen bara att vara 12mm tjock och komma att väga runt 350g. Den kommer även med Wi-Fi för uppkoppling.
Archos säger att man lyckats trycka ut 7 timmar video uppspelning, men även 44 timmars ljuduppspelning från den.
Även Archos 8 visades upp på mässan. Denna tablet är tänkt för ett mer stationärt arbete, medan 7:an är tänkt som en portabel media spelare. Utöver skillnaden på skärmen och utseendet så kommer den att komma med liknande funktioner som 7:an.
Archos Home Tablet 7 kommer hit till Sverige i april för ca 1 500 kronor, medan 8:an kommer någon gång i maj för ett ännu okänt pris, men min gissning är att den inte kommer att kosta så mycket mer än sin lillebror.

Bild; Archos 8

Var uppdaterad - var TechNytt