Ja det har nu gått dryga 2 månader sedan Google släppte sin första telefon. Nexus One som är en Android-telefon med en högupplöst OLED-skärm kör en 1Ghz Qualcomm Snapdragon-processor och är därmed en av de bästa telefonerna på marknaden. Trots detta så har inte försäljningen gått så där värst bra.
Det är undersöknings-företaget Flurry som nyligen presenterat sin senaste undersökningen. På bilden till höger visar man upp hur försäljningen för iPhone 1G och Droid såg ut de första 74 dagarna på marknaden. Både iPhone och Droid släpptes bara i USA, likt Nexus One. Efter 74 dagar på marknaden så hade Apple sålt 1 miljon telefoner och Motorola hade sålt 1,05 miljoner Droids. Droid har till och med liknande specifikationer. Trots detta så ligger Nexus Ones försäljningssiffror bara på ynkliga 0,135 miljoner sålda telefoner.
Företaget Flurry gör sina undersökningar genom att lägga in anlaytiska program i operativernas applikations affärer. Man säger att man genom att man vet att minst 80% av de telefonerna på både iPhone OS och Android kör Flurry, så kan man komma fram till siffrorna. Försäljningssiffrorna för iPhone kommer dock från Apple själva och inte från AppStore då inte denna fanns vid första generationen av iPhone.
Vad anledningen till Nexus Ones siffror är, är svårt att säga. Flurry tror att hajpen runt Droids nya hårdvara kan ha dödat försäljningen hos Googles telefon, då de två telefonerna har liknande sådan.


Var uppdaterad - var TechNytt