Internet Explorer har aldrig riktigt varit så värst bra när det gäller snabbhet, även om webbläsaren har varit den bästa när det gäller säkerhet. Nu laddar Microsoft inför sin kommande version IE 9.

Den nya versionen av Microsofts webbläsare som kommer att heta Internet Explorer 9 kommer inte bara att vara snabb, utan kommer även att komma med dels högre kompatibilitet ute på webben, men även en mindre påverkan på datorer.
IE 9 kommer att komma med HTML 5 vilket "många" har väntat på. Idag stödjer Safari och Chrome standarden, som är tänkt att ersätta Flash en gång i framtiden, då denna standard har fördelen över konkurrenten, genom att inte kräva några extraprogram utöver webbläsaren, men är även betydligt mycket stabilare. Internet Explorer klarar faktiskt av HTML 5 i version 8, då med ett tillägg kallat Google Chrome Frame. Men IE 9 är den första av Microsofts webbläsare som klarar av standarden från början. IE 9 kommer även att stödja den kommande standarden CSS 3, som Opera gör i dagsläget.
När det gäller hastighet, så säger Microsoft att man nu skapat en webbläsare som är riktigt snabb. På en bild jämför man läsaren med konkurrenternas. Opera leder striden just nu. Chrome ska vara snabbare än IE, men bara med lite. IE slår däremot Firefox´s nyaste version och ja, IE 8 är historia med sina extremt höga svarstider.
Hanteringen av videor ska var betydligt mycket bättre påstår Microsoft. Minst dubbelt så bra som hos Googles Chrome.

Ja, IE 9 verkar faktiskt riktigt lovande. Jag har dock inte ännu fått känna på den så jag kan inte säga så värst mycket. Men skulle du vilja ta en titt på den så finns webbläsaren som förhandstitts-version här!
Den riktiga versionen är på väg, när vet jag inte men troligtvis någon gång senare under året.

Var uppdaterad - var TechNytt