Något som de flesta vet och snackar mycket om är att iPad faktiskt inte har något stöd för Flash. Hela iPhone OS saknar stödet, då Apple anser att Flash är buggigt och drar mycket onödig ström.

Som en motreaktion till Apples "sattsning" kommer nu HP, med sin Windows-slate. Man presenterade nämligen nyligen att man kommer att ha stöd för Flash och att man har satsat på tekniken. I en video, som HP släppte under dagen, får vi se hur Flash är tänkt att användas i slaten.
Man har som sagt satsat mycket på Adobes teknik och man kommer med applikationer som kan köras på HP:s överliggande gränssnitt, på Windows 7 som slaten kör. Man visar upp olika webbprogram så som spel, video men även (såklart) photoshop.com.
Webbläsaren i HP:s Slate kommer troligtvis inte att komma med några begränsningar som det verkar, vilket är skönt. Och om du skulle vara mot flash, då det drar onödigt mycket CPU-kraft och batteri, så kan du alltid ta och stänga av det, läs hur!

HP:s Slate som presenterades under CES är en slate med potential som är fokuserad på att vara en ren Windows-maskin. Det var inte en slump att det var Microsoft som presnterade produkten i januari. Mer om HPs slate kommer garanterat inom kort!

Var uppdaterad - var TechNytt