Microsoft har just presenterat sin framtid. Och här är ett antal saker som Microsoft kommer att släppa den närmsta tiden.

Om vi börjar på spelfronten så är det ju såklart Halo Reach, som presenterades för några månader sedan på spelmässan E3, som kommer att släppas någon gång under hösten 2010. Fler nyheter på spelsidan kommer att bli det så kallade Game Room. Game Room är ett socialt-nätverk samtidigt som det är ett arcade-spelsparadis. Tanken är att man ska kunna gå dit och spela, vad det verkar som, runt 30 olika arkadspel. Man ska kunna utmana vänner och tävla. Spelet kommer vara möjligt att spela på Xbox genom Xbox Live och på PC genom Games for Windows - Live.
Men den lätt största spelnyheten detta året kommer att bli Project Natal, som nu kommer ut på riktigt. Till julen 2010 kommer Microsofts dröm till Xbox. Natal använder sig av en 3D kamera (med två linser) för att känna av var den spelande personen befinner sig. Kameran ser hela din kropp och en exakt återspegling av vad du gör ses på TV:n. Du behöver med andra ord ingen handkontroll.
Det var spel-fronten, men jag har några nyheter från PC-fronten också.
Rykten om att Apple snart ska släppa sig en egen tablet har surrat runt lääänge nu. Ett flertal bilder och vaga gissningar på ett namn har ploppat upp. Många har bland annat trott att Apples tablet kommer få namnet Slate eller iSlate. Men kommer det verkligen bli fallet? För under Microsofts "key-note" så presenterade man HP:s nya påhitt. Och ja, det är en tablet, och ja, den ska heta Slate. Lägg märke till att Tableten inte är den som vi hörde rykten om redan i oktober!
HP Slate kommer att ha en stor multi-touch skärm (troligtvis kapacitiv), den kör Windows 7 (inget annat) och ska inte ha så mycket mer än så. Även om HP Slate kanske inte är så revolutionerande, så tror jag att det är bra att man börjar ta dessa produkterna på allvar, eftersom de snart kommer vara i var mans hand.

Mer om HP Slate och CES hittar du här inom kort!

Var uppdaterad - var TechNytt