Det verkar som om Samsung har planer på att släppa en slate detta året.

Samsungs iPad-utmanare är planerad till slutet av detta året. Samsung säger själva att man kommer att fokusera sig på vardagsuppgifter, så att man ska kunna nå ut till så många som möjligt. Man säger att man ska kunna ta med sig slaten till universitetet och göra en PowerPoint-presentation, eller liknande vardagsuppgifter på ett simpelt vis.
En slate från Samsung skulle sannerligen inte sitta fel. Enligt dem själva så verkar det som om man kommer att köra något stort operativ, med andra ord troligtvis Windows 7, då man vill att man ska kunna göra mycket olika saker på den. Ett egentillverkat operativ är nämligen inte ett bra val i sådant fall, men kanske ett eget gränssnitt?
Det är inte första gången som Samsung har försökt att ta sig in i denna branschen. Redan 2006 så släppte företaget en TabletPC, Q1 (bild), som inte var så värst dålig med sin 900Mhz processor, 40GBs hårddisk och Windows XP som operativ. Marknaden var dock inte redo för den då, men nu kan kanske ännu en sattsning komma att löna sig?

Var uppdaterad - var TechNytt