Ja, det var ett tag sedan som vi såg PS3s Move (även känd som Arc eller Motion Controller) för första gången, men nu är det äntligen officiellt; Move kommer att släppas detta året och Sony har redan börjat trycka ut reklam för den nya kontrollen. Vad vi inte sett tidigare är även att man nu har lagt ett ca pris på kontrollen. Move som kommer att släppas någon gång under 2010 kommer att kosta $100 (750 kronor). Med kontrollen kommer då ett spel. Men även en PlayStation Eye som kontrollen använder sig av. Om du inte vill köpa den i ett sådant kit så ska man kunna köpa den med en konsol eller helt själv.
Hur fungerar kontrollen? Kontrollen kan liknas vid Wii:s Wiimote, men har lika bra känsel som en Wiimote med Motion plus. Kontrollen har även ett lysande huvud som kan ses av kameran så att konsolen kan bestämma var i rummet du befinner dig. Kontrollen kommer även med en kompis. En till trådlös kontroll kommer skeppad med kontrollen. Denna kan liknas vid Wii:s nunchuck med kontroller och en joystiq för bättre kontroll i spelet.
Kontrollen kommer som sagt någon gång i år. Jag vet inte exakt när vi får se den även om vi tidigare fått höra att den ska komma någon gång till hösten.

Uppdatering:
Tyvärr är det inte säkert att PS3 kommer att klara av Move särskillt bra när det gäller multiplayer. PS3 klarar nämligen bara av att hålla koll på 7 kontroller och om jag lyckas räkna rätt så blir fyra personer med två kontroller var 8?? Vi får helt enkelt hoppas på att Sony kan komma på en bra lösning. (12 mars 07:40)

Video:
Var uppdaterad - var TechNytt
1