Att det går bra för IT-företagen nu för tiden är det nog inte många som har missat. IT-industrin verkade inte bli så värst påverkade av den globala finanskrisen och intresset kring teknik, men även sociala medier växer.

Då många av världens stora IT-företag växer, så krävs det även många nya servrar och Sverige kan komma att ta emot världens IT-företag. Apple, Microsoft, Google och Facebook har redan visat intresse för att bygga upp serverhallar här i Sverige.
Sverige är ett lämpligt land för byggnation av serverhallar då landet har ett förhållandevis kallt klimat, vilket kan användas för att kyla de varma servrarna.
Möjligheterna är stora för Sverige och fram för allt de små kommunerna ute på landet. Vårgårda, Herrljunga och Skene är tre av de kommuner som kan tänkas vara aktuella för de stora servrarna. I dessa kommuner skulle i sådant fall ca 40-60 arbeten skapas, påstår Tomas Sokolnicki i ett reportage på P4 Sjuhärad.
Kommunerna är intresserade. Vårgårda Kommun har sagt sig vara intresserad och man tror att man skulle passa bra, då man påstår att man har en infrastruktur som skulle kunna tillåta de stora servrarna, med gott om el och bra uppkopplings-möjligheter, men även E20 bredvid sig.
När i tiden byggnationerna ligger vet ingen i dagsläget, men kanske att vi kan få se några nya serverhallar här i Sverige de närmaste åren?

Var uppdaterad - var TechNytt