Ja, under de senaste timmarna så har vi fått se en del nyheter från Microsoft när det gäller deras nya operativ Windows Phone 7 Series (WP7S).

De senaste nyheterna kring operativet har kretsat kring applikationer och utvecklare. Då Microsoft nyligen avslutade sin konferens som är fokuserad på just dessa ämnen kallad MIX10.

WP7S:s applikationer kommer att vara baserade på Microsofts egna HTML 5- och Flash-utmanare Silverlight. Med denna teknik så kan man få spel och applikationer att se, mer än bra ut. Vi har fått se ett antal bilder på applikationer, och ja, det ser riktigt bra ut. Inte nog med att applikationerna kommer att köra ett såpass kraftfullt plug-in, nej, med WP7S:s krav på hårdvara, så kommer man troligtvis att kunna trycka på kvalitén på spelen, då utvecklarna vet ungefär hur mottagarens telefon ser ut. Vilket vi har sett varit mycket användbart för iPhone OS-utvecklare.
Microsoft har även, redan, fått med sig ett antal utvecklare och företag. Exakt hur lång listan är kan du se här!
Alla applikationer i WP7S kommer att kunna använda sig av "Notifications". Notifications kan meddela användaren genom att rulla ner från överkanten. Dessa meddelande kan dras från applikationer utan att de behöver köras. (likt iPhone OS).
Applikationer, musik och podcasts, ska kunna hämtas från "marketplace" (bild).
Microsoft har släppt många liknande bilder, som bilden till vänster, från operativet. Dessa bilder har bild utanför telefonen. Varför? Likt Zune HD:s gränsnitt, som Microsoft kallar för Metro, så fungerar varje applikation så att man scrollar sig runt i applikationen åt sidorna. Ett svep med fingret till vänster tar dig med andra ord till den delen av bilden som är till höger.

Fler bilder: Notifications, Spel

Mer om Windows Phone 7 Series? Klicka på etiketten nedan!

Uppdatering:
Lite mer info kom just in!
WP7S utvecklare kommer att få 70% av försäljningarna och resterande 30% går till Microsoft. Att komma igång med utvecklandet ska vara lätt då utvecklingsprogrammen ska vara helt gratis. Applikationer till plattformen kommer också bara kunna hämtas genom affären, likt iPhone OS, men olikt Android. (15 mars 21:11)
Vad är "Contoso"? Contoso är den del av marketplace som operatörer får lägga ut applikationer på. (16 mars 06:42)

Var uppdaterad - var TechNytt