Google som kom till Kina år 2005 ska nu lägga ner sin söktjänst.

I mitten av januari berättade jag om att Google fått problem i Kina, men berättade även hur allt gick till. Nu verkar det som om Google kommer att lägga ner sin tjänst i Kina.
Efter långa förhandlingar med den kinesiska regeringen, då den stora sökjätten vägrat att lyda order från regeringen, om att alla sökresultat på Google måste vara censurerade, så ställdes Google inför ett ultimatum; lämna landet eller fortsätta med censureringen. Nu har Google förhandlat och kommit fram till att man med 99,9% säkerhet kommer att dra sig ut ur landet. Detta betyder att de dryga 300 miljoner kineser som använder sig av tjänsten snällt får gå över till något annat av alternativen.
Men förödelsen är inte gigantisk för det kinesiska folket då många använder sig av många andra söktjänster då Google inte har ett så utvecklat system för det kinesiska språket. Men förlusterna för Google blir troligtvis ganska stora.
Google säger dock att man har som mål att fortsätta med sina andra tjänster, förutom Gmail som redan delvis är förbjudet i landet.

Var uppdaterad - var TechNytt