Har du haft din navigator längen nu. Den kanske inte har alla coola funktioner som din grannes har. Var inte orolig. Om du har en Iphone så kan du för bara 659 kr få en coolare navigator än vad de flesta har.

Navigon var de första att släppa ett Navigeringsprogram till Iphone. Detta gjorde att du kan få en lika bra navigator för 659 kr, som du får om du köper en riktig för 2 000 - 3 000 kr.

Det är genom att använda Iphone:s inbyggda A-GPS, som progrmmet gör din Iphone till navigator. På den stora skärmen syns allting bra och det blir lätt att navigera i menyerna. Och snyggt är det också med Navigons 3D vyer.

Men nu har även Navigons stora utmanare TomTom släppt sin egen navigator till Iphone. Detta för exakt samma pris, 659 kr. Vad som är fördelen med TomTom är att den kan använda sig av deras egna IQ Routes. Som inte alltid väljer den kortaste vägen, utan ofta den snabbaste. Företaget uppger själv att man kommer snabbare fram till sin destination i 35% av fallen.

Just nu fungerar bara TomTom:s model till Iphone 3G och Iphone 3G S. Men de har lovat att det ska komma till de tidigare generationerna snart också.

Så alla Iphone ägare där ute, fundera lite extra på om ni verkligen vill köpa en riktig gps när ni redan har en i fickan.
Källa: cnet.com