Iphone släpptes den 29 Juni 2007, och var redan innan den släpptes ansedd som en revolution inom mobila telefoner. Det var inte bara en telefon, det var också, en otroligt bra ipod med pekskärm, och en bra web-läsare. Även om folk trodde på en revolution, så tror jag inte att man kunde ana vilken skillnad denna telefon skulle göra för framtiden.
Det första året var inte någon stor-succe när det gällde försäljning. Kanske på grund av den dyra prissättningen, och faktumet att detta var Apples första mobiltelefon. Folk visste inte riktigt vad man skulle få.
När 2008 kom så började folk få höra för mycket bra om den för att inte skaffa en egen. Försäljningen ökade. Telefonen rosades i alla händer som den lades i.
Men försäljningen sjönk igen. Det var då som Apple släppte den välkända Iphone 3G. Med sin nya vackra form och glansiga finish var den oemotståndligt vacker. Prestandan hade även förbättrats betydligt, nu med möjligheten att få dubbelt så mycket minne. Den fanns alltså i föregångarns 8 gb och den nya med 16 gb. Även möjlighet att surfa snabbare.
Bara tre dagar efter att den nya idén AppStore hade släppts (11 Juli 2008) så hade 10 miljoner nedlandningar gjorts, från den AppStore som då bestod av 800 aplikationer.
Med den nya förbättrade Iphone 3G och den nu allt större AppStore så var en försäljnings-succe ett måste. Och ja, under det fjärde kvartalet (första kvartalet börjar i oktober, så fjärde är mellan juni - augusti) av 2008 sålde man hela 6,89 miljoner telefoner. Jämfört med det tidigare rekordet på 2,3 miljoner.
När sedan Iphone 3G S kom så såg 2009 ut att bli ett nytt försäljnings-rekord år. Så blev det också. Redan nu har man sålt hela 13 miljoner enheter, jämfört med 2008 års 11,5 miljoner.
Som man trodde från början så blev Iphone en revolution för mobil-industrin. Alla telefontillverkare ville göra sin egen "Iphone-dödare".

Så blev det:
Appstore har minst 65 000 olika applikationer, och de har sammanlagt blivit nedladdade minst 1,5 miljarder gånger.
Apple har sålt sammanlagt ca 26,4 miljoner exemplar av sin Iphone.
Det finns ingen mobiltillverkare som har tjänat lika mycket på en telefon som Apple har gjort.

Läs mer om nya Iphone 3G S när jag snart släpper min egen recension på den. Missa inte det!

Var uppdaterad - var Technytt
Källa: Wikipedia