IFA i Berlin har nu varit igång ett tag, och här kommer min andra sammanfattning om vad vi kan förvänta oss i framtiden.

Över hela IFA-mässsan så kryllar det med 3D-inspirerade tekniker. Så sent som igår skrev jag om Sony egna sattsning som kommer att göra din spelupplevelse bättre. Det som Sony gör är att skapap en tv som gör bilden till 3D. Men även likt gårdagens artikel, så vill inte Philips gå i samma spår som alla andra. Det är därför man nu har sagt att man inte vill göra någon 3D-tv utan istället skapa en ny Blue-ray som ska stödja 3D.
Min fråga är bara. Vore det inte lättare att göra om en
en produkt (TV:n) än att göra om alla blue-ray skivor. Det får framtiden visa.

En av Nokias nyaste telefoner som visades på IFA, heter X6 och kommer att släppas under
oktober månad. Det är en telefon med 3.5" stor pekskärm som inte likt många andra Nokia-telefoner äntligen har en så kallat, kapacetiv-skärm. Detta är en pekskärms teknik som inte är så bra med pekpennor utan det är tänkt att använda fingrarna. Tekniken gör att man får en mer responsiv skärm som är ofta lättare att använda. Exempel på kapacetiva-pekskärmar är LG:s Arena, eller den som lade grunden till dessa skärmar, Iphone.
X6:an ska tyvärr ha Nokias gamla gränsnitt som inte är det bästa, med förvirrande och dålig logik i menyer.
Telefonen ska förutom detta även ha ett 32GB stort minne och kosta ca 6 000 kronor.
Den ska även ha stöd för allt som nu för tiden är standard, HSDPA, A-GPS m.m.
Telefonen ska vara en musik-telefon och kan kanske bli en bättre sådan om någon tid, nu när Spotify slipar på ett program till Nokia. Efter att ha släppt tjänsten till både Android och Iphone, se här.

Den 7 - 10:e Januari kommer världens största teknikmässa att hållas, det är CES-mässan i Las Vegas som kommer att samla alla världens teknikföretag för att visa sina nyheter, nu i alla kategorier. TechNytt kommer förståss att följa denna mässa med.

Mer fräsha nyheter hittar du här på TechNytt!

Var uppdaterad - var TechNytt