En av världens största teknikmässor IFA som i år är i Berlin har nu varit igång i några dagar. Jag tänkte skriva lite om de nyheter som vi kan förvänta oss i framtiden.
Den stora mässan öppnade för 4 dagar sedan och alla världsledande teknikföretag har var sin monter. IFA koncentrerar sig på mobiltelefoni, TV-apparater, och bilder i allmänhet. Här är några framtidshopp som kan göra din plånbok betydligt tunnare, men även göra dig betydligt modernare.

Världens enda O-LED skärm som finns för försäljning just nu är Sonys 11"are. Men nu säger LG att de även ska försöka sig på att sälja O-LED-skärmar, men nu i 15". O-LED skärmen som mäter ca 2-3mm i tjocklek är grymt vacker, men långt ifrån värd att köpa. Man säger att TV:n kommer att hitta sin väg ut i världen först nästa år.

Bravia är en serie som Sony kört med ett tag nu.
Det är deras vackra tv-apparater som har detta namn. Nu ska de tydligen släppa en ny Bravia som tillsammans med ett PS3 kan göra alla spel till konsollen, till en underbar 3D-upplevelse. Tekniken sitter endast i tv:n och ingen modifikation krävs på tv-spels konsollen. Enligt Sony så ska man kunna spela alla spel till PS3 med 3D. Det är dock inte för än i slutet av 2010 som den nya 3D Bravia ska släppas. 3D tekniken i Bravian kommer endast att fungera med just tv-spel, och alltså inte till filmer eller tv-serier.
Sony säger även att man planerar att inom de närmaste två-tre åren, även bygga in tekniken i alla PlayStation.

HD-kvalitet på tv-apparater börjar bli standard nu för tiden. Men att dra kablar överallt tycker många kan vara lite jobbigt. Det är därför som många teknikföretag nu sattsat mer och mer på trådlös HD-bild överföring. De flesta kör på så kallat HDWireless, eller som vi kanske behöver vänja oss vid, WHDI.
Annars kan man alltid göra som Philips som nu sattsar på en egen standard som inte följer de andra stora företagens. Man ska med denna teknik, kallad WHDI, kunna skicka 1080p med 30 bilder/sekund. Mellan sändaren och motagaren får det dock inte vara längre än 20 meter, enligt Philips själva.
Hur bra tekiniken verkligen är kan jag inte säga, men jag ser ljust på framtiden.

Mer nyheter från IFA hittar du här på TechNytt inom kort.

Var uppdaterad - var TechNytt
Källa: cnet