Det var redan i mitten av september som jag för första gången skrev om HTC:s nya produkt HTC HD2, eller vad man då trodde, HTC Leo. Bilder hade då läckt ut från företaget utan att de visste om det.

Tre veckor senare var det inte bara bilder utan även specifikationer som hade läckt ut från företaget. Även filmer på när telefonen blev använd spred sig över internet.
Men nu kommer alltså telefonen till Sverige.
Lite info om telefonen:
HTC HD2 kommer med en stor underbar kapacitiv skärm på hela 4,3". Telefonen kör på en 1Ghz processor kallad Sanpdragon. Telefonen har även stöd för gsm, 3G, HSDPA och Wi-Fi. Den har en kamera på 5 Mpixel som stöttas upp av en dubbel LED-blixt. Ljudet kommer ut genom en 3,5 mm som sitter i bottnen.
Telefonen kommer att köra Windows Phone (WM 6.5), med HTC Sence som överliggande gränssnitt (likt Android-drivna HTC Hero). Mjukvarumässigt så kommer telefonen även att använda sig av Opera Mobile och Facebook.
HTC HD2 kommer att släppas den 30/11, då för ca 6500 kronor. Skulle du vilja köpa den med abonemang så kommer den att släppas hos Telia och Tele2. Men även olåst hos Dustin, Siba, webhallen, PhoneHouse m.fl.
Är det någon mer än jag som är exalterad?
Om drygt en vecka smäller det!

Var uppdaterad - var TechNytt