Virus och maskar har aldrig funnits till iPhone. Telefonen är för svår att komma in i. Dock så kan telefonens säkerhet bli lägre om man skulle få för sig att så kallat "jailbreaka" den.
För dig som inte visste så är att jailbreaka ett sätt att, via applikationen SSH, komma åt din iPhones så kallade root-mapp. Här ligger alla systemfiler. Genom att ändra bland dessa filerna så kan du inte nog med att ändra på hela telefonens utseende, utan även köra applikationer som inte tillåts på App-Store, som t.ex. såna som ändrar avgörande funktioner i telefonen, eller såna som kan köras i bakgrunden. De otillåtna applikationerna hittar man på en jailbreakad iPhones egna App-Store kallad Cydia.
Apple försöker genom uppdateringar att försvåra situationen för de jailbreakande genom att komma med nya versioner av telefonens operativ. Den senaste versionen, 3.1, ska enligt skaparna av mjukvaran till en jailbreakad iPhone varit mycket svår att skapa. Många tror att den senaste versionen kan ha varit den sista.
Problemet med en jailbreakad iPhone är att de lätt kan bli infekterade med virus och maskar som vanliga iPhones inte skulle få. Hittills så har endast två maskar upptäckts. Den första visade en bild på Rick Ashley, likt den nu klassiska "rickroll´d" som blev känd genom YouTube. Den andra masken ska enligt CNET sprida information från telefonen ut till en server i Litauen. Vilket kan dra ner hastigheten på telefonens uppkoppling.
Maskarna kan inte komma in i en vanlig iPhone utan kan bara infektera jailbreakade telefoner.

Glöm inte att delta i tävlingen! Se nedan.
Var uppadterad - var TechNytt