AndroLib, som är en inofficiell Android-hemsida sa för några dagar sedan, att Android Market nu kommit upp i hela 20 000 applikationer. Bara under november lades det in mer än tre och ett halvt tusen applikationern. Man påpekade även att affären hade mer än 60% gratisapplikationer. Men nu kan man fråga sig om detta verkligen stämmer?
De flesta av världens största tekniksidor skrev om nyhten och använde källan som en säker sådan. Men nu har Googles talesman kommit ut och sagt att AndroidMarket faktiskt bara har 16 000 applikationer. AndroLib kommenterar händelsen med att man tror att Google räknat fel, och att ens egna räkning av applikationer i alla fall inte är något fel på. Google säger själva att de håller på att utveckla nya sätt för att presentera hur AndroidMarket utvecklas.
I AndroidMarkets största motståndares affär, AppStore, kommer vi inom kort få se en SVT-producerad applikation. Som du kanske kunde gissa så blir det SVTPlay som nu kommer till iPhone. Nästintill hela utbudet kommer att kunna hämtas i hög kvalité. Applikationen är nu för godkännande hos Apple.
Samma är det för TV4:as applikation som snart ska släppas till iPhone, då med, som TV4 själva säger, ca 80% av deras totala utbud, kommer att kunna ses på applikationen. Något om att TV4:as applikation skulle kosta något har jag inte hört talas om.
Du ska kunna köra båda applikationerna via både 3G och Wi-Fi.

Var uppdaterad - var TechNytt