Ifall du inte visste, så var företaget Synaptics igång med touch-telefoner redan år 2006. Då var det med koncept-telefonen Onyx, som man valde att använda sig av touch på. Men nu säger de att man inte vill stanna där, och ska nu, tillsammans med ett flertal andra olika företag, bland annat Texas Instruments, utveckla en telefon som ska skapa en ny revolution inom telefonmarknaden.
Tanken med telefonen är att man lättare ska kunna använda den, utan att behöva titta på skärmen. Många peksskärmstelefoner idag, kan man inte använda utan att titta på, över huvudtaget. Problemet med att man måste titta på skärmen för att veta vad man trycker på, har de genom att sätta in fler sensorer än den på skärmen, undgått. Tryckkänsliga sensorer har placerats på dels baksidan av telefonen och dels på sidorna. En accelerometer ska också hjälpa dig att navigera.
Något om eller när telefonen kan tänkas släppas har jag inte fått höra än, men troligtvis inte någon gång det närmsta året.Var uppdaterad - var TechNytt