Palm var ett av världens största företag när det gäller tillverkning av handdatorer.
Palm skapades av några före detta Apple Computer arbetare, och producerade från början enbart handdatorer. Efter ett antal år hade de problem med ekonomin och företaget har sedan dess bytt ägare och namn ett flertal gånger, för att försöka börja om från början.
För exakt ett år sedan så meddelade Palm att de skulle sluta tillverka handdatorer. Detta var Palm:s sista ord, trodde många. Men bara några månader senare så presenterade företaget sin nya skapelse. Det var en smartphone som var både snygg och bra. Palm Pre blev snabbt populär, men dock inte tillräckligt populär för att få kallas en succé. Palm Pre var billig. Trots detta så beslöt sig Palm för att sattsa på en ännu billigare telefon. Även denna hade samma operativ (PalmOS) som sin storebror Pre. Denna lilla versionen av Pre kallades för Pixi och ratades av många eftersom den inte hade något inbyggt Wi-Fi. De som faktiskt ville köpa telefon fick skynda sig, för Palm hade bara producerat dryga 300 st. (Palms telefoner kan inte köpas i Sverige)
Igår presenterade Palm sina siffror från det gågna året. Dessa var inte bra och alla pekade neråt. Trots detta så var året ett av det starkaste på länge.
Palm ska till januari (CES) visa upp sina nyheter. Om dessa blir en succé får vi se.
Tom Merrit, skribent på CNET, säger att nästa år kommer bli döden för Palm.
Mer info om Palm kommer någon gång i januari efter att Palm presenterat sina nyheter.
Hur kommer det att gå för Palm?

Uppdatering:
Det verkar som om nyheten som Palm ska presentera kan vara en ny version av sitt operativ. (19 dec)
Både Palm Pre och Pixi kommer att få uppdateringar. Med större flash-minne och Pixi får Wi-Fi! Rykten om att Palm skulle släppa ny version av operativet stämmer. Men det presenterades innan CES! (7 jan)

Var uppdaterad - var TechNytt