A, b, g och senast n. Wi-Fi har nu utvecklats till något stort. Många har en av standarderna i hemmet, samtidigt som tekniken används av många företag. Att ha ett trådlöst nätverk är en självklarhet för många. Men hur blir det med framtiden? Vad har vi att förvänta oss?
Senaste uppdateringen av n-standard Wi-Fi, blev klart så sent som i september detta året. Men redan nu har man börjat snacka om nya tekniker.
Efter de nyliga släppet av n-standarden, så presenteras snart något som kommer att kallas WiGig. Tekniken är en ny standard av 802.11, likt de andra som används. Men är inte utvecklat av samma folk, den nya tekniken är istället gjord av, WiGig Alliance som består av många stora teknikföretag, så som Microsoft, Samsung och Dell. WiGig kommer att ha en potentiell nedladdningshastighet på 7Gbps (7000Mbps), jämfört med n-standardens, 300Gbps. Men alla vet att detta inte kommer att hända, då n-standarden inte klarar av särskilt mycket högre än 90Mbit, så kommer nog inte heller WiGig klara särskilt mycket mer än 2Gbps. WiGig kommer, enligt WiGig Alliance att utvecklas under 2010, men släpps antagligen inte för kommersiellt bruk för en om några år.
Utöver denna nya teknik så är även WiFi-Direkt påväg, har du inte läst om detta, klicka här!

Var uppdaterad - TechNytt