Redan förra månaden så kunde jag berätta att Google verkade ha planer på ett släpp en telefon. Nu verkar det som om denna lilla dröm kommer att gå i uppfyllelse.
Enligt några anställda på Google, så ska telefonen vara som en "iPhone on beautifying steroids", vilket var Twittrat efter att någon annan sagt följande, även detta är hittat på Twitter; "ZOMG we had fireworks and we all got the new Google phone. It's beautiful". De anställda ska ha fått känna på telefonen vid ett personalmöte.
Enligt läckagen så ska telefonen vara riktigt snabb, ha en högupplöst OLED skärm, köra Android 2.1, ha en Snapdragon processor (samma som vi hittar hos HTC HD2) och säljas i USA genom telejätten AT&T. Telefonen ska även ha ett inbyggt stöd för alla möjliga länders GSM standarder, vilket skulle göra det mer troligt att vi kan tänkas få den hit till Sverige.
Telefonen ska inte produceras av Google själva, utan det kommer bli HTC som får äran, vilket vi inte är så förvånade över, med tanke på att de den senaste tiden satsat mycket på Android-telefoner, men även nyligen släppt en telefon med just en Snapdragon processor.
När/om telefonen släpps vet jag inte än, men rykten går om att den ska släppas någon gång i januari, vilket enligt mig, skulle kunna vara på världens största teknikmässa, CES, som hålls i början av januari.

Bilden visar telefonen, och på skärmen kanske vi ser Googles logga till telefonen?
Jag kommer förståss att rapportera från denna mässa, då vi kanske får se världens första Google-telefon?
Kommer Microsoft att kontra? Läs artikeln!

Uppdatering:
Kan telefonen komma att heta Nexus One? (13 dec 2009)
Loggan på telefonen är loggan för Android 2.1. (15 dec 2009)

Var uppdaterad - var TechNytt