Redan i september släppte Western Digital några riktigt bra HDD:ar (hårddiskar). Dessa låg på 2TB och hade de flesta nya, fina specifikationerna. Med till exempel ett 3.0 Gbps SATA gränssnitt, som gör det möjligt för datorn att skicka information i höga hastigheter och ett Cache-minne på hela 64MB. En sådan HDD, i detta fallet WD:s Caviar Black, kostar ca 2 500 kronor i Sverige.
Men nu säger de själva att man ska göra dessa avancerade och dyra HDD:arna bara bättre. Det är genom en teknik, av dem kallad "advanced format structure", som detta blir möjligt. Tekniken ska göra det möjligt för HDD:ar att trycka ut lite mer utrymme från sig. På bilden till vänster ser vi en beskrivning av tekniken. Lagringsutrymmena blir uppdelade i större "delar" och kan därmed skapa en 10% större HDD. WD (Western Digital) säger att man inte kan "göra om" gamla HDD till filsystemet, men att de kommer att använda sig av det, i de flesta kommande hårddiskarna.

Uppdatering:
Nya SSD:s har nu presenterats från företaget Marvell, dessa ska klara av 6Gbps och ha en allmän förbättring i hastighet med 33 procent säger Marvell. Kanske SSD kan slå någon dag?

Var uppdaterad - var TechNytt
Källa: WD pdf