Nexus One har nu funnits tillgänglig i USA i 10 dagar och, ja, den kommer till Europa.

Men vad har hänt dessa dagarna? Hur har det egentligen gått för Googles versting-telefon?
När det gäller kvaliteten på uppkoppling med telefonen så har det varit mycket vägande mellan dels om Nexus One har inbyggt 802.11n istället för den specificerade g som google själva säger, men även hur bra verkligen 3G modemet fungerar i den.
Problemet med att skapa en smal smartphone är att allt blir så intryckt och trångt att mottagningen med master kan bli något lägre än med en större och/eller billigare telefon. Detta problem verkar har blivit ett STORT problem när det gäller Nexus One. Oftast brukar inte problemet märkas för än du kommer till riktig glesbygd med dålig 3G-täckning, eller kanske till och med dålig GSM-täckning. Men ända sedan två dagar efter släppet av Nexus One så har konsumenter rapporterat om en mycket dålig 3G täckning. Till och med på ställen med vanligtvis mycket bra 3G täckning så ska man ha problem. De som har problem med täckningen i USA ska få tillbaka $100 av operatören T-Mobile som telefonen kan köpas genom.
När det gäller den tidigare nämnda Wi-Fi n eller g diskussionen, så är det så att Nexus One faktiskt har Wi-Fi n-standard utan att Google faktiskt har sagt något om det! Underligt kan tyckas!
När får vi se en version till Sverige då?
En Nexus One i Sverige får vi vänta på, tror jag. Det ryktas om att en Europeisk version ska vara i görningarna, men tyvärr så tror jag att detta bara täcker de största länderna; Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Spanien. Något om när någon sådan telefon ska släppas har jag inte hört talas om, men jag skulle gissa på att vi kan få se en Google-telefon till mars-april, genom Vodafone, vilket gör att det finns en ytterst liten chans att Telenor faktiskt kan ta in den till Sverige.
Kanske blir det till och med så att Tre tar in den till Sverige? Enligt Tre så ska man släppa HTC:s Bravo...trodde många efter ett inslag på Mobil.se, detta säger Tre själva ska ha varit ett stort missförstånd mellan sig själva och tidningen. Missförståndet ska ha uppstått p.g.a att man planerar att släppa en kommande HTC-telefon med liknande specifikationer, med andra ord Snapdragon processor och en stor OLED skärm, likt Nexus One.
En Nexus One till Europa ska också enligt rykten ha multi-touch vilken den amerikanske versionen inte har.

Var uppdaterad - var TechNytt