Det blir nu femte gången som jag ska göra en "mest sökta" lista och denna gången tänkte jag hotta upp listan genom att vara lite mer lokal. Idag är de absolut mest populära söktermerna från Sverige.

Förra månaden fick vi se Tiger Woods längst upp på listan vem blir segraren idag?

5. recept - Man kan undra om det var jul-stöket som kan ha gjort att Sverige nu är väldigt intresserade av recept. Söktermen recept.nu är en av de mest populära söktermerna, frågan är bara hur mycket jobbigare det är att skriva det i adressfältet?

4. tv - Svenskarnas intresse för TV:n kanske också har ökat det senaste. De flesta som söker på termen verkar vara ute efter vad som går på tv nu. Men även för att komma åt SVTPlay, TV4 Anytime och TV 6 Play.

3. blogg - Ja, bloggar är mycket populära nu för tiden. Att följa människors liv, eller som här, läsa om de nyaste nyheterna är en rolig sysselsättning tycker svensken. Mest populära av alla är Kissies blogg.

2. youtube - Även youtube är populärt enligt svenskarna. Men vad de ska använda Googles tjänst till, kan man fundera på, med tanke på att "youtube downloader" eller "youtube mp3" är några av de absolut populäraste söktermerna.

1! facebook - Ja, ja, än en gång så tar sig facebook långt upp på listan när det gäller mest sökta. I Sverige är det tydligen vanligt att man vill komma till "facebook login". Frågan är vad skillnaden är mellan detta och Facebooks vanliga första-sida...inloggningssidan?

För fler "mest sökta" så kan du klicka på etiketten nedan.

Var uppdaterad - var TechNytt