Ett nytt sorts tangentbord ska göra att du kan skriva ännu snabbare.

Det är Guru-board som nu har färdigställt sina koncept-tangentbord, The Miniguru. Tanken med de nya tangentborden är att man genom att kunna ändra på tangenternas "betydelse", kunna undvika att flytta så mycket på händerna.
När man ska optimera sin hastighet framför tangentbordet, så pratar man ofta om the home row. The Home row, är den raden med tangenterna F och J på. Om du ska ha en så optimerad skrivstil som möjligt så ska ditt pekfingret alltid ligga, någonstans runt dessa två bokstäverna. Höger pekf. runt J och vänster pekf. runt F. Men för att man ska komma åt vissa tangenter så krävs det att man flyttar händerna från dessa områden. Vilket kan förstöra för den ytterst seriösa.
Men nu har Guru-board löst detta problemet. Genom att klicka på en speciell knapp, placerad längst nere på tangentbordet (istället för windows-flaggan) så kan man nu ändra I,J,K och L till piltangenter. Vilket eliminerar problemet med piltangenterna. Men jag undrar; hur gör du om du vill klicka på Windows-tangenten?
För att eliminera problemet med att behöva flytta på handen till musen, så har man placerat en Pointing Stick i tangentbordet.
Skulle du vilja ändra på den speciella-knappens betydelse (vad den gör med tangentbordet) så kan man göra det i det medföljande programmet.
När du klickar på "före detta windows-flagga"-knappen så ändras också Caps Lock till Ctrl.
På baksidan av Guru-boards tangentbord hittar vi också två USB 2.0, en liten USB-hub med andra ord.
Om Guru-board verkligen är något för så värst många tvivlar jag starkt på. Men för dig som tycker att detta låter som ett bra koncept så kan jag tyvärr meddela att den inte kommer att komma i någon svensk version. Du kan dock köpa den, i valfri färg, från företagets hemsida i slutet av 2010.
Vad tycker du om konceptet? Lämna gärna en kommentar!

Fler bilder; The Home row

Var uppdaterad - var TechNytt