För ca två timmar sedan så fick jag reda på att Asus nu kommer att släppa en riktigt het e-reader.

E-readern är en av de första i världen att ha färgskärm. Skärmen är en OLED-skärm som ska vara böjbar, vilket gör att den glasskärm som behöver läggas över vanliga skärmar inte krävs. Detta ska göra att e-readern ska vara mycket lätt.
Det som man kan tycka är det absolut coolaste med läsaren är att, trotts att den har en 6" stor OLED-skärm, ett inbyggt 3G-modem, men även Wi-Fi uppkoppling, så kan den klara av 122 timmar utan att behöva laddas om. Detta är inte några tider som är fejkade på något sett. Asus säger själva, att man, även om man tittar på film under hela tiden, ända kan kräma ut så mycket batteritid. Kanske har Asus kommit på någon ny teknik? För det låter väldigt mycket med 122 timmar.
Frågan är bara om denna e-reader verkligen är så värst långt ifrån att vara en tablet (slate(se artikel om någon dag)). För med de inbyggda uppkopplingsmöjligheterna och den stora vackra OLED-skärmen så kan inte steget vara så långt.
Något om att den ska ha en webbläsare har jag inte hört talas om ännu, men den ska kunna spela flash, vilket skulle göra det troligt att en webbläsare faktiskt skeppas med den.
Namnet på e-readern (som Asus faktiskt kallar den) är det, kanske ganska tråkiga, DR-570.
Något om när den ska släppas eller för vilket pris har jag inte hört talas om än, men min gissning är att vi kan få se den någon gång till hösten, för ett pris runt $600 (6000 kronor om den skulle släppas i Sverige).

Uppdatering:
DR-570:s specifikationer har nyligen släppts. I e-readern hittar vi tyvärr inte en webbläsare, men vi hittar däremot en 4GB SSD som kan uttökas med hjälp av en SDHC-port.
Med hjälp av ett 512MB stort RAM-minne och en snabb processor så ska DR-570:an kunna bläddra mellan sidorna på 0,03 sekunder (vilket är mycket lite jämfört med Kindel 0,69s). E-readern kommer att väga 200g. (18 jan)
Det verkar som om DR-570 kommer att få en storebror. Med namnet DR-950 så kommer e-readern att ha dels allt som lillebrodern har, men även en 3" större skärm, en inbyggd webbläsare, 3,5mm hörlursuttag, en högupplöst skärm och en så kallad "text-to-speech"-funktion (vilket jag antar är en "uppläsare" av textmaterial?) som ska komma i 26 olika språk (vet inte ännu om svenska är ett av dem). De båda kommer att släppas någon gång under 2010. (18 jan)

Var uppdaterad - var TechNytt