Företaget Skiff har satt sin fokus på e-readers. Under ett flertal år har de drivit en stor affär på nätet, där man kan köpa böcker, tidningar och magasin i e-reader format. Men inte för ens idag så har företaget gått hela vägen. Man har nämligen aldrig gjort en e-reader själv utan lämnat detta till andra. Men nu ska man släppa en egen-tillverkad sådan. E-readern kommer inte att vara dålig! Deras nya produkt slår nya rekord i ett flertal kategorier.

The Skiff Reader är inte bara världens största e-reader utan även världens tunnaste. När du tittar på den så för du se en 11,5" stor tryckkänslig skärm. Skärmen är naturligtvis inte i färg. Upplösningen på skärmen ligger på 1200x1600 som även det är världsrekord för e-readers.
Under skärmen hittar vi en 4GB stor Flash-disk, där 3GB ska vara möjligt att använda för lagring. Vill du bygga ut minnet så kan du göra detta i SD-porten. Material (böcker m.m.) kan hämtas från datorn (Skiff Store) via en miniUSB-jack, via det inbyggda 3G-modemet eller genom WiFi. Om du vill lyssna på musik på e-readern så kan detta göras genom ett 3,5mm hörlursuttaget.
The Skiff Reader kommer att ha en batteritid på ca en vecka enligt Skiff själva.
Nu kanske du tänker att läsaren borde vara hyfsat tjock med tanke på specifikationerna? Men svaret är nej! The Skiff Reader är världens tunnaste sådan, då den är ca 6,5mm tjock.
För att göra den lite hållbarare så har Skiff även valt att använda sig av böjbara material. Detta gör att, ja, du kan böja på den.
E-readern kommer att släppas ihop med den amerikanska tele-jätten Sprint någon gång den närmsta tiden och kommer att visas upp på CES 2010 i Las Vegas (om tre dagar, 7 jan). Priset på läsaren är ännu inte officiellt.


Var uppdaterad - var TechNytt