Microsoft har under en längre tid fokuserat på att utveckla nya sätt att spela spel på (Project Natal), då på sin egna spelkonsol Xbox360. Men nu har man valt att gå lite längre. Man säger att man har kommit på ett sätt att styra prylar att behöva röra dem. Tanken med tekniken är att man ska kunna använda sig av saker när man redan har fulla händer. Tekniken som används kallas för EMG (Elektromyografi) och används bland annat i sjukvården men även i gitarrer och elbasar, används även i prototypen. Tekniken känner av de elektriska signaler som din hjärna skickar till dina muskler. Genom att kalibrera en dator så kan den känna av exakt vilka rörelser du gör. Efter att du "namngett" rörelserna så kan du be dina prylar att göra just vad du vill att de ska göra.

Liknande satsningar har vi sett tidigare (NeuroSky), men då har avläsningen gjorts direkt från hjärnan. Denna teknik är dock lite för komplicerad för att ha någon chans mot Microsofts nya påhitt.
Just nu så är de så kallade EMG-pickup:erna lite för stora och synliga för att vara rimliga. Men jag tycker att det låter som om tekniken faktiskt kan tänkas bli något riktigt bra i framtiden.
Microsofts teknik har ännu inte fått något officiellt namn, utan utvecklas fortfarande, av dels Microsofts utvecklingsteam Microsoft Research, men även av två stora Amerikanska Universitet, så att den kan tänkas bli användbar någon gång i framtiden.


Var uppdaterad - var TechNytt