I en pressrelease släppt av Sony, under natten, så säger företaget att man kommer att släppa den omtalade Motion Controller nu till hösten. Man säger att man ska släppa den Wiimote-liknande kontrollen i hela världen till hösten. Tillsammans med Sony Playstation Eye Camera så ska de exakta rörelserna återspeglas på skärmen, säger man i pressreleasen. I samband med släppet av den nya kontollen så ska några "intressanta och attraktiva" spel följa.

Med kontrollen så hoppas man på att skapa en ny upplevelse med PS3. För kontrollen kommer endast att skeppas till just PS3.
Om utseendet på kontrollen kommer att bli som förut presenterat (bilden (från E3-mässan)), då många skrattade åt designen, vet jag inte, men jag hoppas innerligt att inte Sony ska behöva skämma bort sig med en sådan kontroll till en så elegant och snygg konsol.
Namnet "Motion Controller" är hittills bara preliminärt och ett annat namn förväntas presenteras senare under sommaren/hösten.
Om Motion Controller blir så värst mycket bättre än en WiiMote med MotionPlus får vi se! Jag tror att potentialen finns om du använder dig av Eye Camera.

Hur funkar det? Ta en titt på filmen, klicka här!

Var uppdaterad - var TechNytt
.