Älskar du pekskärmstekniker men vågar helt enkelt inte köpa en stor, svindyr allt-i-ett dator, eller en slate som du knappt kommer att använda ändå? Lösning på detta behov kan vara här. Företaget Displax har nu presenterat sin nya teknik som gör det möjligt att göra vilken skärm som helst till en pekskärms-specad sådan, till och med den du tittar på nu, såvida du inte sitter vid en skärm som är större än 120", vilket är gränsen för storleken på produkten, vara namn ännu inte är presenterat, säger företaget på sin hemsida.
Hur funkar det då? Jo, genom att lägga på en, ytterst tunn (endast 100 micrometer tjock), genomskinlig duk av ledare, så kan den elektriska störning som sker när man sätter sitt finger på den, analyseras och de exakta koordinaterna bestämmas. Tekniken tillåter att man sätter, upp till 16 fingrar på den, vilket kan kallas för "äkta multi-touch".
Enligt Displax så ska produkten inte släppas för än till juli, så nu har du ett bra tag på dig att hitta en lämplig plats för duken! För du kan nämligen lägga den på näst intill vilken yta som helst. Enligt Displax går det inte bara på glas utan även på trä och plast.


Var uppdaterad - var TechNytt