Att HTC ska släppa en nyare version av Android till HTC Hero inom kort vet vi säkert. Enligt HTC själva, så arbetar man på det, då HTC Sence inte är kompatibelt med de nyare versionerna av Android.

Redan i oktober fick vi höra om detta, men nu verkar det som om alla HTC Hero ägare där ute verkligen kommer att få se en uppdatering inom kort.
Operativet ska uppdateras till Eclair, från det nuvarande Cupcake. Men kanske kan telefonen få en uppdatering till 2.1? Vilket skulle betyda samma operativ som Nexus One och ett riktigt uppsving för telefonen.
Enligt ett flertal källor så ska uppdateringen vara möjlig för officiell nedladdning i mitten av mars. Någon konfirmation från HTC har jag inte fått ännu, men en uppdatering från HTC kommer. Frågan är bara när och i 2.0 eller 2.1?

Vad är skillnaden mellan Android 1.5 (Cupcake) och Android 2.0-1 (Eclair)?
De stora förändringarna som Google gjort till sitt operativ är främst; bättre Google Maps-tjänst, bättre utnyttjande av hårdvara, ny webbläsare med stöd för HTML 5, digital zoom till kameran, möjlighet att använda sig av live-bakgrunder (rörliga bakgrunder som påverkas av beröring), Microsoft Exchange kompatibilitet och Bluetooth 2.1.

Uppdatering:
Någon uppdatering från HTC angående operativet har vi inte fått se ännu, men HTC släppte däremot nyligen en ny version av HTC Sence. Den nya versionen ger stöd för Lead, läs mer här! Men även ett flertal andra nyheter som t ex Friend Stream som ska samla alla status-uppdateringar från dina vänner på ett ställe! (16 feb 13:23)

Var uppdaterad - var TechNytt