The Joo Joo Tablet som vi fick se presenteras i början av december ska nu äntligen börja produceras och kanske släppas till marknaden i slutet av februari.

The Joo Joo är en, vad tillverkaren Fusion Garage kallar det, en Internet Tablet. Hårdvaran och mjukvaran är mest inriktade på att man ska kunna få en så bra internet-upplevelse som möjligt. Till skillnad från iPad så kommer The Joo Joo att få stöd för Flash, vilket gör att man kan köra fler program via webbläsaren. Fusion Garage säger att man kommer att skapa en AppStore. Genom att samla många applikationer som redan finns på internet så ska man skapa affären. Man ska alltså inte göra program specifikt till tableten.
Anledningen till varför inte iPad kör Flash, ska vara, enligt Steve Jobs, att de flesta krasher som sker på en Macintosh, är skapade av problem och instabilitet från Flash. Man säger att man tycker att HTML 5 är säkrare och att det är åt det hållet internet går åt idag.
The Joo Joo har varit möjlig att köpa från thejoojoo.com sedan mitten av december men har inte börjat tillverkas för än nu. Anledningen till detta sägs ha varit ekonomiska problem. Men man säger nu att man har kommit överens med den stora Asiatiska telefontillverkaren OEM. OEM ska förse Fusion Garage med pengar för att kunna genomföra projektet, då OEM får en liten del av vinsten från The Joo Joo.
Frågan är hur många det är som vill lägga ut $499 (~4000 kronor) på en tablet som inte kan göra så mycket mer än att surfa?

Var uppdaterad - var TechNytt