PSN, eller PlayStation Network som förkortningen kommer från, kanske snart kan komma att bli en betaltjänst. Åtminstone delvis.

PlayStations största konkurrent Xbox som har en liknande online-tjänst, likt PSN, har länge haft ett betalsystem för sina online-tjänster. Frågan är om även Sony vågar sätta upp ett sådant system?
I en intervju av den amerikanska spelnyhets-sajten, IGN, så säger Sonys vice marknadschef, Peter Dille, att "det är något vi aktivt tänker på", med priskrav på PSN i åtanke. Han säger att de inte tänker presentera något ännu, men att man tänker på saken.
Vilket av PSN:s material som ska krävas att betala för är ännu oklart. Om man funderar på att släppa något likt Xbox, där det krävs ett så kallat Xbox Live Guld-medlemsskap, för att få tillgång till Multiplayer-spel över internet, vilket PSN i nuläget gör helt gratis, är oklart. Min gissning är att man inte kommer att göra något sådant, då många redan använder sig av tjänsten, men kanske kan vi få se någon ny funktion, eller tjänst som kräver ett Premium-konto?

Var uppdaterad - var TechNytt