Under MWC fick vi även se en produkt-presentation från LG.

Deras nya mobil som ska få namnet LG Mini (GD880(bild)) och ska vara företagets första telefon (vad jag vet) som är en fullmatad smartphone, men som de fortfarande satsat på att få ner i storlek.
Telefonen är nämligen bara 10,6mm och väger 99g (iPhone: 12mm, 135g).
Specifikationerna på telefonen är inte heller så dåliga. Med Wi-Fi, HSDPA, en 5Mpixels kamera, en FM-radio och en 3,2" stor pekskärm, så kan telefonen lätt kvalificeras som en fullfjädrad smartphone.
När det gäller mjukvara så kör telefonen, tyvärr, LG:s egna operativ, som vi tidigare sett och då inte klarat sig så värst bra.
Den största nyheten med telefonen är dock vad LG kallar "LG Air Sync". Tjänsten ska göra tre saker. Ett; i Air Sync så ska det finnas en funktion kallad "History Sync" som tillsammans med din dator arbetar, för att du alltid ska kunna återuppta din läsning på dina favorit-hemsidor. När du stänger av din dator skickas information om var du slutade senaste på webben till telefonen och du kan därigenom återuppta din surfning på exakt samma ställe som sist. Funktionen ska också fungera åt andra hållet, från telefon till PC.
Två; Personal Information Manager (PIM) ska skicka all info om kontakter och kalendern till din dator och därigenom säkra din information på telefonen, ifall du skulle tappa bort den.
Tre; Bilder från datorn och webben kan läggas in på mobilen, eller som bakgrund, med bara några klick från datorn. Denna funktionen ska kallas R-Click.
Tillsammans så ska de tre funktionerna skapa en bättre kontakt mellan dator och mobil.
LG Mini kommer till Europa och förhoppningsvis till Sverige någon gång i mars för ett ännu okänt pris.

Även LG:s GW990 visades upp på mässan, som vi även såg på CES. Man säger nu att man har ändrat på sina planer och ska nu använda sig av Intel och Nokias operativ MeeGo istället för Moblin som vi tidigare trott att telefonen ska få.
Någon större skillnad på telefonen kommer vi dock inte att se, då MeeGo är baserat på Moblin och telefonen ändå ska ha ett överliggande gränssnitt.

Var uppdaterad - var TechNytt