Om man besöker Apples hemsida så kan man se en räknare som rullar nere i det vänstra hörnet. Räknaren som just nu står på ca 9,94 miljarder har 10 miljarder som mål.

Räknaren räknar alla låthämtningar som har gjorts från iTunes och Apple firar som alltid dessa stora händelsr med ett "litet" pris. Genom att antingen ladda ner en låt från iTunes, eller genom att fylla i lite information om dig själv, så är du med i tävlingen. När man har nått 10 miljarder så ska man ta fram en vinnare, personen som laddade ner den 10 miljonte låten, eller anmälde sig så att räkneverket slog om till 10 miljarder vinner $10 000 (ca 72 000 kronor) i presentkort på iTunes.
Frågan är bara vad man vill ha $10 000 som presentkort i iTunes till? Du kan ju visserligen; köpa 6000 låtar eller 10 285 stycken applikationer till din iPhone eller iPod Touch.

iTunes har funnits i USA sedan 2001 och har funnits här i Sverige i sju år. Man har sedan starten tagit över stora delar av marknaden när det gäller digitala köp av musik. I USA har man över 40% av marknaden medan tvåan, Amazon, ligger någonstans kring 8%. Faktumet att iTunes har präglat mycket av vårt sätt att handla musik på internet är svårt att komma undan.

Uppdatering:
På tal om iTunes så kan du nu ta emot applikationer på hela 20MB, via 3G eller GSM, till din iPhone. Gränsen har tidigare legat på 10MB. (18 feb)

Var uppdaterad - var TechNytt