Nokia har nyligen presenterat, i samarbete med Intel, vad som är tänkt att vara ett nytt operativ för ett flertal grupper av produkter.

Man säger att man skapat de nya operativet, kallat MeeGo, genom att ta delar från Intels laptop-operativ Moblin, men även delar från Nokias telefon-operativ Maemo. MeeGo är likt många andra operativ grundat på Linux.
Operativet är tänkt att kunna användas i mobiltelefoner, slates, netbooks, TV-apparater, ja vad det verkar som, i princip överallt.
Några bilder eller liknande har vi inte fått se ännu, men frågan är hur användargränssnittet är uppbyggt med tanke på bredden? Frågan är också om det verkligen är rätt för Nokia och Intel att satsa på kvantitet, vilket skulle kunna göra att kvalitén bli sårad?
Vilket mobilt operativ har inte en appliktionsaffär? MeeGo kommer också att ha en sådan, eller med andra ord, så kommer en sådan att dyka upp inuti den redan existerande Ovi Store.
Nokia säger att operativet kommer att komma ut detta året!

Uppdatering:
Även Symbian har fått sig en uppdatering. Operativet kommer nu i en skarp version kallad Symbian^3. Se video här! (15 feb 13:10)

Var uppdaterad - var TechNytt