Microsoft har länge varit ledande när det gäller hårdvara till datorer inte minst med möss och tangentbord. De har gjort många vardagsmodeller, men har även en stor marknadsdel på gamer-sidan. Med sin produktserie SideWinder, så har Microsoft ett flertal riktigt bra produkter. Tidigare så har Microsoft släppt bland annat SideWinder X3 och X8 men även den svensk-släppta X6.

Under dagen presenterade Microsoft i samarbete med Applied Science Group, som Microsoft tidigare har samarbetat med för att skapa de flesta av deras spel-baserade hårdvaru-produkter, sin nya produkt.
Tangentbordet får namnet X4. Det nya med X4:an ska vara dess möjlighet för anti-gosting, med andra ord, att man trycka på flera knappar utan att tangentbordet tappar kontrollen. Man säger i ett pressmeddelande att man nu har skapat ett tangentbord, som gör att alla kan spela spel, utan att känna några problem över huvudtaget. Den nya tekniken gör det nämligen möjligt att klicka på 26 knappar samtidigt.
Med hjälp av Macro-knappar så kan man också programmera tangentbordet att göra långa kombinations-drag med ett knapptryck.
Tangentbordet kommer att släppas nu i mars för $59.95 (~ 500 kronor). Om tangentbordet kommer till Sverige vet jag inte ännu, då jag väntar på svar från Microsoft. Uppdatering kommer förhoppningsvis snart!

Uppdatering:
Microsoft Sverige säger att man inte ännu vet utifall man kommer att släppa tangentbordet här i Sverige. (4 feb)

Var uppdaterad - var TechNytt