Ja, som sagt så är nu MWC, världens största mobilmässa över, och ja, det har varit en speckad period med ett flertal riktigt bra mobiler och andra produkter.

Som väntat så stod fokuset på Android och Windows Mobile under mässan.
Om vi börjar med Android, så fick vi där se ett flertal riktigt heta produkter som snart kommer att släppas här i Sverige.
I början av mässan höll nämligen SonyEricsson sitt key-note och vi fick där se tre nya produkter i serien med Xperia X10 och Vivaz. Vivaz Pro som, jag vet, inte kör Android utan Symbian fick bli Vivaz storebror med ett utdragbart QWERTY. Även Xperia X10 fick några nära släktingar kallade X10 mini och X10 mini pro. Som både är en billigare och mindre telefon än sin storebror. Båda två kör ju Android 1.6 likt X10:an. Skillnaden mellan de två är dock att X10 mini pro har ett utdragbart QWERTY, likt Vivaz Pro.
Alla produkterna från serien, förutom Xperia X10, ska komma någon gång till våren/sommaren. Xperia X10 finns att köpa i affärer. Vill du veta mer, klicka här!?
Utöver SE:s Androids så fick vi ju även se några riktigt heta telefoner från HTC. HTC HD mini, HTC Desire och HTC Legend.
Desire och Legend är båda två, två fina Android-telefoner med stora fina skärmar, 3,7 och 3,2" till Desire respektive Legend. De båda kommer ut till affärerna i slutet av mars för 5 200 kronor respektive 4 900 kronor. Legend kommer med en 600MHz processor, medan Desire har en 1GHz Qualcomm Snapdragon.
HTC HD Mini som HTC även presenterade på sitt key-note, kommer vara HTC HD2:s lillebror med en 3,2" stor skärm och WinMo 6.5.3.
Även Acer släppte fem telefoner under mässan. Liquid e som liknar Liquid mycket, kör Android 2.1, med en underklockad Snapdragon. Lika så gör beTouch E400 och beTouch E110. Även två Windows Mobile-telefoner släpptes från Acer. neoTouch P300 och neoTouch P400 som de heter kommer med 3,2" skärmar och P300 med ett QWERTY. Läs mer om Acers telefoner här!
Två utstickare när det gäller smartphones på mässan var Samsungs Wave och LGs Mini, som båda två körde sina egna tillverkares operativ. Wave kör ju Bada och Mini kör LGs operativ.0
Samsung Wave är en smartphone med Samsungs stora vackra Super-AMOLED-skärm, medan LG Mini är en mindre och billigare på 3,2".
Även mjukvarumässigt fick vi se två presentationer. Den största nyheten är troligtvis Windows Phone 7 Series som tog världen med storm, med sitt helt nya gränssnitt och helt nya arbetssätt jämfört med WinMo. Med det nya operativet så ska man inte bara sätta en ny standard för vackra gränsnitt, utan även sätta en standard för hårdvaran på telefonerna som kör operativet. Windows Phone 7 Series kommer att släppas till julen 2010. Läs mer här!
Även Intel och Nokia presenterade ett eget operativ som ska fungera på mobil, TV-apparater, netbooks, slates och ja, det mesta. Operativet är en blandning mellan Intels Moblin och Nokias Maemo. Operativet planeras att släppas i telefoner inom en kort framtid och vi har redan sett LG:s GW 990 med operativet.

För ännu fler MWC-nyheter! klicka här!

Med det så säger jag tack till MWC och vi ses nästa år! (Och du som hatar telefoner, kan andas ut nu!)

Var uppdaterad - var TechNytt