Några riktiga spel från Microsofts nya mobila operativ fick vi aldrig se på MWC. Men nu har Microsoft visat upp sina kommande planer och det ser mer än lovande ut!

Redan från början, på MWC, pratade Microsoft mycket om att man hade en så kallad hub, som kallades spel. I denna hub hittar man information om sina pågående spel från sitt Xbox, men även lite troféer och liknande. Men mer visades aldrig upp på mässan.
Under dagen gav dock Microsoft ett exempel på hur man kommer att använda sig av hubben. Många av de spel som man tänker släppa till det nya operativet ska vara starkt bundet till andra av Microsofts plattformar, med andra ord Xbox och PC.
Microsofts Erik Rudder visade nyligen upp idéen. Han spelade ett simpelt Indiana Jones spel på sin dator. I mitten av spelet så pausade han och gick sedan till sin telefon. Från datorn skickas information om var han slutade förra gången och samma spel kan nu återupptas på mobilen. Då inte telefonen har några piltangenter, som datorn, så används accelerometern som styrdon. Erik visar sedan upp hur han kan gå till sitt Xbox och därifrån, återigen återuppta spelet, med ännu ett nytt styrsätt.
Spelet är som sagt det första vi har fått se från det nya operativet och vi förväntar oss mer snart!


Var uppdaterad - var TechNytt