Tangentbordet som vi ser till höger är en av produkterna som det japanska företaget Minebea nyligen presenterat. Produkten som är en del av en serie med liknande produkter, har en signifikant skillnad gäntemot dagens tangentbord. Tangentbordet, vars namn ännu inte blivit presenterat, är namligen helt platt och allt tryckande görs på en helt platt yta.

Utöver tangentbordet så kommer även en miniräknare men även en fjärrkontroll (bild vänster) att dyka upp. Även dessa kommer att använda sig av företagets teknik och tänk.
Produkterna i serien ska använda sig av teknik från ett annat företag som tillverkar kapacitiva touch-skärmar.
Att tangentbordet ser coolt ut är det nog ingen som förnekar, men frågan är hur många som vill vara tvingade till att titta ner på händerna när de skriver?
Tangentbordets syskon, mini-räknaren och fjärrkontrollen verkar däremot ha potential. Att kunna ändra på utseendet av dina prylar är något många gillar. Om man skulle kunna göra detta, så skulle man kunna göra den ultimata universal-fjärrkontrollen, men även den coolaste räknaren.
Då företaget är förhållandevis litet, så kommer vi tyvärr inte att få se produkterna här hemma på ett bra tag. Priset är i dagsläget okänt.

Var uppdaterad - var TechNytt