För bara några minuter sedan så avslutade Google sin presskonferens om YouTube.

Det är inte alla dagar som vi faktiskt får höra om nyheterna kring YouTube, men ikväll höll Google en presskonferens där de presenterade sina nyheter om video-tjänsten.
YouTube kommer nu under natten att lägga till sin nya funktion i sin tjänst. Funktionen som är kallad "Machine Transcription" är en speech-2-text-funktion som gör det möjligt för YouTube att lägga undertexter på valfria videor. Vid uppladdning av videor så kan man välja alternativet, som sedan lägger en undertext på din video utan att du själv behöver sitta och skriva in undertexten, som det krävs just nu. Funktionen, som självklart bara fungerar på engelska i nuläget, är tänkt att spridas till så många klipp som möjligt, då Google nu vill nå ut till så många som möjligt, i detta fallet de som har problem med hörseln.
Funktionen har visats effektiv på ett flertal videoklipp säger Google och ska vara hyffsat stabilt, men de påpekar även att tjänsten är långt ifrån fullbordad och kommer att bli bättre med tiden.
Machine Transcription kommer att köras från Googles servrar och kommer alltså inte vara något lokalt, som din dator blir påverkad av. Google säger även att man kommer att dela ut funktionen som en fil, så de hemsidor som vill, kan ladda ner verktyget och sedan använda det på valfritt ställe.
Exakt hur bra funktionen tillslut kommer att vara är svårt att säga men efter många år av utveckling tror nu Google att det är dags att sprida verktyget på stor skala. Och ja, på stor skala, Google nämnde nämligen även på presskonferensen att det läggs upp 20 timmar video till YouTube var minut. Man säger att verktyget ska vara snabbt, vilket Google är kända för, men även att man är beredd att slänga in fler servrar, om så många skulle använda verktyget att det skulle påverka hastigheten.

Mer info om tjänsten kan du hitta här!

Var uppdaterad - var TechNytt