Det var inte länge sedan som vi fick se en ny starndard från Bluetooth, med andra ord knappt ett år. Då var det 3.0 som var snabbare och drog mindre batteri. Men nu ska Bluetooth SIG komma med ännu en ny standard till tekniken.
Den nya standarden ska få namnet Bluetooth 4.0 och ska fortsätta på 3.0s spår med låg batteridrift och hög prestanda. Den nya tekniken ska inte dra mindre ström än sin föregångare när det gäller ren användning, men ska ha ett effektivare energisparläge som kan gör batteritider betydligt mycket längre.
Som det verkar, så kommer inte den nya standarden att, på något sätt vara en revolution, utan snarare en liten evolution från den föregående standrarden.
Även om Blutooth 3.0 ännu knappt har kommit ut på marknaden så kommer ändå 4.0 snart att göra entré. Bluetooth SIG säger att man planerar på att släppa tekniken till produkter redan någon gång i slutet av året. Vilket skulle kunna betyda att många tillverkare inte hinner att använda sig av 3.0 innan det är dags för nästa standard. Vilket skulle göra att Bluetooth 3.0 kan bli en av de minst använda av standarderna, som alla glömmer bort, eller när ska vi börja få se produkter med 3.0 på riktigt? Hittills så är
Samsung Wave en av de få som använder tekniken.


Var uppdaterad - var TechNytt