Efter att Microsoft här om veckan erkände att man hade hittat ett säkerhetshål i sin webbläsare, så säger man nu att man vetat om hålet ända sedan september och då placerat det i kö, för att kunna utredas av Microsofts säkerhetsgrupp Microsoft Security Respons Center (MSRC). Efter att man fått rapporter i januari, att buggen nu gjort att över trettio företag blivit infekterade, så placerades fallet först i kön. Vilket betyder att man nu analyserar problemet och att man snart har en patch-fil färdig.

Efter de stora attackerna mot ett flertal företag så bannlystes IE i endel länder och tysklands regering bad sina medborgare att inte använda webbläsaren. Vilket har gjort att nedladdnings-kvantiteten av både Opera och Firefox har visats öka. Någon märkbar ökning av nedladdning av Google Chrome har inte ännu rapporterats.
Frågan är bara hur lång tid det tar innan IE får tillbaka sina användare?
Ska jag vara rädd för säkerhetshålet?
Nej, det finns ingen anledning till att vara rädd för hålet, då en patch-fil kommer att dyka upp om en mycket snar framtid. Utan detta säkerhetshålet så är IE den säkraste webbläsaren du kan ha. Inte nödvändigtvis den snabbaste, men om du gillar säkerhet så är IE det rätta valet!

Microsoft påpekar; "Säkerhet är ingen lek", klicka här!

Uppdatering:
När vi ändå är på temat webbläsare, så kan jag säga att för dig som är Firefox-fan; ladda ner den senaste versionen på mozilla.com. Version 3.6 är nu officiell! Slår den Chrome i hastighet? Det vet jag inte än, men jag publicerar snart svaret..."stay tuned"! (22 jan)
Ja, där är resultaten inne. Testet är kört på en Vista SP2.
Testet visar att Firefox faktiskt blivit snabbare, jämfört med föregående version. De nya värdena ligger nu, på en svarstid på 1650ms, jämfört med Chrome som ligger runt 1000ms i svarstid. Se tidigare test, klicka här! (22 jan)

Var uppdaterad - var TechNytt