Att kalla de absolut nyaste Tablet:sen just, Tablet är helt korrekt. Dock är de flesta nyaste Tablet:s faktiskt, vad man kallar det; Slate:s.

Tablet PC är nämligen ett samlingsnamn för ett flertal olika sorters Tablets. En Tablet kan till exempel ha ett fysiskt tangentbord, medan en annan inte har det, utan har istället ett virituellt sådant.
Tablet PC började slå igenom ordentligt under 1990-talet..trodde många. Istället för den revolution som troddes komma, så kom en tid då ingen köpte dem. Detta gjorde att Tablet PC blev ett enda stort misslyckande och en ny standard krävdes för att sätta fart på marknaden. Dessa Tablet PC som misslyckades, hade oftast ett stort tangentbord som gjorde dem stora, tunga och obekväma att använda, tyckte många.
En ny standard växte snabbt fram, efter den gamla sortens tablets. Den nya standarden går under kategorin Tablet PC, men vill helst kallas för Slate. Då många företag tycker att man med de nya namnet kan lägga den gamla tiden bakom sig.
Slate:s är vad de flesta tänker på idag när man säger "tablet". De är ofta mycket tunna, har en hyffsat stor skärm, ofta kring 10-12" och har alltså inga fysiska tangentbord.
Marknaden med Slate:s förväntas ta satts på riktigt detta året och kan kanske bli "vardagsmat" om några år.
HP kommer snart att släppa ett bra exempel på användningen av ordet. Deras kommande Slate kommer att heta just, Slate. Kanske får vi se en iSlate eller något liknande den 27:e?

För mer lektioner, klicka på etiketten "skola" nedan!

Var uppdaterad - var TechNytt