Mycket snack om att det vore coolt ifall Chrome OS skulle släppas som operativ till en kommande slate (tablet pc) har sorlat runt på internet det senaste. Tanken på det webbläsar-baserade operativet i en slate verkar funka. Videor av vad som ska vara Chrome OS i en kommande slate har spridits, men bilderna ser allt för futuristiska ut, för att jag kan tänka mig att vi kommer att få se ett produktsläpp likt detta den närmsta tiden. Men kanske om något år? Se video, klicka här!

Om operativet skulle kunna tänkas komma till Sonys nästa storsattsning vet jag inte ännu. Hur som helst så kommer Sony troligtvis att satsa hårt på en kommande slate. Sonys ekonomichef, Noboyoki Oneda, sa i en intervju med PC World att företaget är "väldigt intresserade" av en sådan produkt. Han säger också att "tidsmässigt så är vi just nu långt bakom iPad, men det är en bransch vi vill vara en del av".
Eftersom Sony det senaste har börjat närma sig branschen med mer kompetenta produkter i branschen, mest genom deras nyaste släpp av e-books, Reader Daily Edition. Kanske kan vi få se en slate med ett Dash Internet Viewer- (bild) liknande operativ, så länge det inte blir Chrome förståss!

Vad är en slate? Klicka här

Var uppdaterad - var TechNytt